Jó is, rossz is…

Mindennapok, Nyulak, Tyúkok 2011. September 19., Monday

Ma nyulat vágtunk… Az egyik vörös kiszökött a helyéről, és meglátogatta a többieket. Nem tudom, miért pont oda ment, ott van a legkevesebb fű. Szerencsétlenségére Lili és Lali épp a mézesheteiket töltötték ott. Gondolom, Lali nem örült a konkurenciának, Lili meg egyáltalán senkinek sem, aki tőle akar valamit. Jól megtépték szegényt… Aztán jöttek a tyúkok. Rettentő vérszomjas fenevadak, azonnal odagyűlnek a vérszagra.

Amint meghallottam a gyanús zajt, futottam. Talán fél perc telhetett el, de a kicsit már lehangoló állapotban találtam :( Teljesen reménytelennek tűnt, így gyorsan összeszedtem a hozzávalókat, és lecsaptuk. Most még ehető a hús, néhány óra múlva már nem. Ha már bennevagyunk, akkor utánaküldtünk még egyet, hogy kijöjjön belőle egy leves. Még nőhettek volna, meg a vedlést is kivártam volna, meg még ezernyi kifogásom volt, hogy miért ne kelljen bántanom őket :( Így legalább nem nekem kellett eldöntenem a sorsát.

Vígasztalásképp a nagyobbik régi tyúk tojt egy tojást :) Megsütöttük tükörtojásnak, ez végre tényleg finom volt. Este pedig az összes tyúk összebújva aludt az ólban :)