Kacsák

Kacsák 2017. March 24., Friday

Hát, nem is tudom, hogy mondjam el…

Lettek futókacsáim :) Hogy minek? Nem tudom…Nem a meztelencsigák ellen, az a pár, ami van, nem árt sokat. Nálam az éti csigák zabálnak le mindent, azokat eső után százszámra lehet szedni.

Kiskacsa fürdik… Fekete tóban…

Értettétek valaha, miért fekete? Én rájöttem… Egy óra alatt leamortizálták a tavamat. A kristálytiszta víz és a tavirózsák helyén fekete mocsár lett :( Aztán kerítés. És nekem is egy gáton kell átjárnom a kertben, hátha a kacsák az egyik oldalon maradnak, és a másik tó megússza… Mostanában az a reggeli program, hogy a kacsákat visszakergetjük az engedélyezett oldalra. Ahol a tó 1m magasságig körbe van kerítve. Halaim már nincsenek… De a kacsák édesek :) Van fészek és tojások is :) A kiskacsák meg biztosan át fognak férni a kerítésen a tóhoz .) Vajon mit szól majd az anyjuk?

MAjd ha legközelebb beszöknek a tóba, akkor lefotózom őket. Úszni tudnak :) Repülni nem. 70cm magasra, hatalmas szárnycsapkodásokkal.

Futni? Elvégre futókacsák… Mintha folyamatosan sántítanának. Mindkét lábukra. A legkisebb egyenetlenségben képesek hasra esni. Szerintem csak azért hívják őket futókacsának, mert úgy néznek ki, mintha… Futnának :) Pedig nem :) Őrületes tempóban kapkodják a lábaikat, így elérik akár a sétatempót is. Azért kell ilyen sokat lépniük, mert megállni nem tudnak, akkor feldőlnének :)

Folyt. köv. (Igyekszem fotózni a tepsi előtt…)